‘Distributie Chrysler naar Fiat-importeurs’

De distributie van de Chrysler-merken in Europa zal in de toekomst worden verzorgd door de nationale Fiat-importeurs. Dat heeft een woordvoerder van het Fiat-hoofdkantoor bekendgemaakt. De uitwerking laat nog enige maanden op zich wachten.

De door te starten Chrysler Group zal haar merken Dodge, Jeep en Chrysler in Europa gaan distribueren via de nieuwe aandeelhouder Fiat. “Het contract met Chrysler is nog maar net getekend maar je mag aannemen dat wij, als gevolg van onze rol in de nieuwe Amerikaanse onderneming, de distributie van Chrysler via de nationale Fiat-importeurs gaan verzorgen,” aldus een woordvoerder van Fiat in Turijn.

Hij deed geen mededelingen over de termijn waarop de import wordt overgenomen. Het vakblad Automotive-Online stelt dat bronnen binnen Fiat aangeven dat medio september meer mededelingen zullen volgen. Het blad heeft ook de Nederlandse importeur, Fiat Group Automobiles Nederland, om een reactie gevraagd. Deze wil het bericht niet bevestigen. “Er worden er op dit moment verschillende opties bestudeerd en de distributie van Chrysler via de Fiat-organisatie is daar één van,” zegt woordvoerder Hans Vervoorn.

Fiat heeft wel bekendgemaakt dat de Chrysler-merken een zelfstandige onderneming gaan vormen. Dat is vergelijkbaar met de merken Ferrari en Maserati, die niet geïntegreerd zijn in Fiat Group Automobiles. Deze groep blijft beperkt tot de merken Fiat, Alfa Romeo en Lancia.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *