Crossen met een Fiat Panda

Ondanks hun aandoenlijke uitstraling zijn pandas beresterke beesten. Het Fiat-model met dezelfde naam kon zich eigenlijk alleen met het eerste deel van deze stelling vergelijken. Maar met de nieuwe Cross-versie laat de populaire Fiat ook zijn achterste tanden zien.

De vergelijking met zijn naamgenoot in het dierenrijk houdt daar echter wel zon beetje op. In tegenstelling tot de pandabeer is de Fiat Panda bij lange na niet met uitsterven bedreigt. Van de nieuwste generatie zijn inmiddels zelfs al meer dan een half miljoen exemplaren verkocht. En waar de panda symbool staat voor het Wereld Natuur Fonds, blijft een auto natuurlijk niet bevorderlijk voor het milieu, ondanks de nieuwe 1.3 Multijet 16V dieselmotor die wel voldoet aan de Euro 4-norm. En al helemaal niet wanneer je met zon auto door een natuurgebied crosst

De vierwielaangedreven Panda Cross is een kruising tussen een schattige stadsauto en een heuse terreinwagen. Nou ja, heuse Voor het echte offroaden komt de Panda Cross wel wat tekort met 70 pk en 145 Nm, maar voor het serieuze werk heeft Fiat dan ook de Panda 4×4 en de onlangs geïntroduceerde Sedici SUV in het programma. De Fiat Panda Cross staat vanaf volgend voorjaar bij de Nederlandse dealers.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *