BMW-motoren: wie wil?

BMW praat met verschillende autofabrikanten over de levering van motoren en andere onderdelen. Het Duitse merk wil op die manier de ontwikkelings- en productiekosten omlaag brengen.

BMW CEO Friedfrich Eichiner heeft gezegd dat er op dit moment gesprekken zijn met Daimler, Fiat en GM. Deze gesprekken bevinden zich nog in de oriënterende fase, maar voor het einde van het jaar moet er uitsluitsel zijn. “Het heeft geen zin om eeuwig te blijven praten”, aldus Eichiner.

Voor BMW is het belangrijk om het bedrijfsresultaat op langere termijn veilig te stellen en de kosten te drukken. Op dit moment neemt de motor 25% van de productiekosten in beslag, en dat percentage moet omlaag. In 2012 wil BMW vier miljard euro besparen op ontwikkeling, materiaal en productie, als onderdeel van de zogenaamde Number One-strategie.

Of we dus daadwerkelijk Fiats, Mercedessen of Opels gaan zien met BMW-motoren is even afwachten, maar het feit dat BMW een duidelijke deadline heeft aangegeven zegt wel iets over het belang dat het merk hierbij heeft.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *