België past keuringsprocedure aan voor Fiat 500

De Belgische overheid past tijdelijk de occasiontestprocedure aan voor de Fiat 500. De compacte Italiaan zakt in vijftig procent van de gevallen voor de ophangingtest terwijl er volgens Fiat niets mis is met de auto.

De Belgische overheid heeft een tijdelijke oplossing gevonden om de Fiat 500 toch door de verplichte occasionkeuring te krijgen. Diverse garagebedrijven zitten al maanden met Fiats 500 in hun maag die niet verkocht kunnen worden omdat de auto zakt voor de verplichte test.

Na zes maanden overleg tussen de Belgische overheid, Fiat en technici is niet vast komen te staan waarom het autootje zakt voor de ophangingstest. Daarom heeft de Belgische overheid besloten om de keuring tijdelijk aan te passen voor de 500.

Ondertussen wordt gezocht naar een definitieve oplossing. Zo geldt er voor auto’s in het kleine segment een uitzondering maar de Fiat 500 is een paar kilo te zwaar om hiervoor in aanmerking te komen. In België is veel kritiek op de ophangingstest, die in deze vorm in geen enkel ander Europees land verplicht is. In de verplichte proef wordt namelijk geen onderscheid gemaakt tussen verschillende auto’s. Dat betekent dat een Fiat 500 dezelfde ophangingstest moet doorstaan als een Mercedes S-Klasse.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *