Autonieuws overzicht week 45

31 oktober tot en met 6 november 2009.
De Opel-overnamesoap beleefde een plotse wending nu General Motors het merk wil behouden. Voor het door Fiat overgenomen Chrysler-concern werden de toekomstplannen gepresenteerd. BMW en Porsche onthulden nieuwe, sportieve automodellen.

GM behoudt Opel
Na maandenlange overname-onderhandelingen besloot General Motors deze week om Opel te behouden. In Duitsland reageerden de vakbonden, ondernemingsraad en werknemers woedend en verward. Duizenden Opel-werknemers demonstreerden tegen het verwachte banenverlies. Bondskanselier Merkel matigde de toon en maakt staatssteun voor GM nu bespreekbaar. De topman van General Motors Europe, groot voorstander van Opel-overname door Magna, is opgestapt.

Toekomst Chrysler bij Fiat
Fiat-topman Marchionne presenteerde de toekomstplannen van het Chrysler-concern in detail. De gevolgen voor de Europese markt zijn deels onduidelijk maar bronnen melden dat Chrysler-modellen als Lancia naar ons continent komen en/of dat de merken Chrysler en Dodge hier verdwijnen.

Sportieve nieuwelingen
De BMW M3 GTS is het compromisloze topmodel van de BMW M3 en zal de komende maanden veelvuldig op de Nordschleife te vinden zijn. De Porsche Boxster Spyder is primair ontworpen voor rijden in de open lucht. De lichtste Porsche behaalt goede prestaties.

Autoprijzen
Alle prijzen en uitrustingen van de Fiat Punto Evo zijn bekendgemaakt en we hebben deze opgefleurd met een fotoreportage. De nieuwe Subaru Legacy en Outback zijn stevig geprijsd. Voor minimaal 12.990 euro staat de nieuwe Citroën C3 in maart in de showroom.

Overige highlights:

Video tips:

Columns:

Meer autonieuws?
Bekijk het volledige nieuwsoverzicht op Autokopen.nl.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *