Autonieuws overzicht week 19

2 tot en met 8 mei 2009.
Het merk Opel stond deze week in het middelpunt van de belangstelling – of moeten we zeggen: Fiat? Het nieuws over autoverkopen blijft onverminderd negatief. Positiever zijn de specificaties van nieuwe automodellen: bijna zonder uitzondering hebben deze auto’s een lager brandstofverbruik dan eerdere uitvoeringen.

Toekomst Opel
Opel-overnamekandidaat Fiat heeft een plan gepresenteerd aan de Duitse overheid om General Motors Europe samen te doen smelten met het Italiaanse concern. GM-merk Saab staat open voor een gesprek met Fiat omdat het nog op zoek is naar investeerders. Ook kandidaat Magna wil Opel helpen, door een belang te nemen en investeringen uit Rusland aan te trekken, onder meer van autobouwer GAZ. De Fiat-baas is ervan overtuigd dat het Fiat-plan het beste is voor Opel.

Autoverkopen
De verkopen van nieuwe auto’s over april waren wederom slecht, mede door het faillissement van importeur Kroymans. Daar staat tegenover dat occasions sneller worden verkocht. In de Verenigde Staten werden in dertig jaar tijd niet zo weinig auto’s verkocht als in april.

Nieuwe automodellen
Op de autoshow van Barcelona onthult Dacia de Sandero Stepway, een stoere budgetauto. Ook de toch nog uitgebrachte Seat Ibiza Bocanegra maakt indruk. Elders laat Renault met de Renault Bebop ZE zien hoe ver ze gevorderd is met de ontwikkeling van elektrische voertuigen.

Prijzen nieuwe modellen
Volkswagen heeft de aanschafprijzen en uitvoeringsdetails bekendgemaakt van de schone Volkswagen Passat 1.4 TSI Bluemotion, de 170 pk-sterke VW Scirocco diesel en de Volkswagen Golf GTD, de ‘GTI onder de diesels’. De vernieuwde Skoda Octavia RS en de gefacelifte Audi Q7 van Volkswagen’s dochtermerken hebben beide een prijs opgeplakt gekregen die iets boven de oude ligt. Fiat biedt met de Fiat Punto Classic een goedkoop instapmodel, terwijl de benzinemotor van de Lancia Delta 1.8 Di Turbo Jet het gamma naar boven afrondt.

Overige highlights:

Video tips:

Columns:

Meer autonieuws?
Bekijk het volledige nieuwsoverzicht op Autokopen.nl.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *