Autonieuws overzicht week 16

17 tot en met 23 april 2010.
Het langverwachte vijfjarenplan van de samenwerkende concerns Fiat en Chrysler is deze week gepresenteerd. Het blikt vooruit op de toekomst van de merken en de te verwachten modellen. In Peking opent dit weekend de beurs Auto China 2010. Daar debuteren enkele studiemodellen die ook voor Nederland interessant zijn.

Vijfjarenplan Fiat-Chrysler
Fiat wil samen met Chrysler vanaf 2014 jaarlijks zes miljoen auto’s produceren, vooral voor groeimarkten als China, Rusland en India. Voor Europa is een productplan opgesteld waarmee het merk Fiat de komende jaren voorzichtig marktaandeel moet gaan winnen. Alfa Romeo moet over vijf jaar al op een jaarproductie van 500.000 auto’s zitten. Jeep krijgt op ons continent veertig procent meer dealers.

Chrysler gaat op in Lancia, waarvoor een aantal nieuwe modellen op stapel staan. Uitgezonderd van enkele niche-modellen verdwijnt Dodge van de Europese markt. Ferrari blijft met vier verschillende sportmodellen en speciale series actief. Maserati wil de komende jaren flink groeien. Luca di Montezemolo legt zijn functie neer als president van de Fiat Group.

Auto China 2010
Op de autoshow Auto China 2010 is de Beijing C71 te zien, de door het Chinese BAIC opnieuw getekende Saab 9-5. De Mercedes CLS Shooting Break Concept laat het design zien van de volgende generatie CLS. De guitige Ford Start Concept is niet meer dan een aantrekkelijke verpakking voor de nieuwe 1.0 Ecoboost-motor van het merk.

De Chevrolet MPV5 Concept illustreert dat de aandrijflijn van de elektrisch aangedreven Volt ook in andere soorten auto’s toegepast kan worden. De vierdeurs BMW Concept Gran Coupé heeft een opvallend lange wielbasis en een korte overhang aan de voorkant. Bij de start van de World Expo, in mei in Sjanghai, onthult Citroën de Metropolis, een studiemodel van een luxesedan in het segment van de Mercedes S-Klasse.

Overige highlights:

Video tips:

Columns:

Meer autonieuws?
Bekijk het volledige nieuwsoverzicht op Autokopen.nl.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *