Alles wat je nog niet wist over de Fiat Tipo

Fiat komt voor het eerst in jaren met een sedan op de markt. Het merk geeft nu (bijna) alle informatie vrij over de Tipo.

De Fiat Tipo is terug en wij hebben bijna alle informatie. De eerste sedan van Fiat in jaren komt in maart op de markt met twee motoren: een 1.4 16v benzinemotor en een 1.3 MultiJet diesel, beiden met 95 pk. Van de dieselmotor is er ook een Eco-uitvoering, die 98 g/km CO2-uitstoot en daarmee in aanmerking komt voor 21 procent bijtelling. Fiat belooft voor deze versie een brandstofverbruik van 3,7 l/100 km (1 op 27). De 1.3 dieselmotor is gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak, bij de benzinemotor krijg je een versnelling meer.

De Tipo moet veel ‘value for money’ bieden. De auto heeft een ruim interieur, achterin kunnen personen tot een lengte van 1,80 meter probleemloos plaatsnemen. De kofferbak is met een inhoud van 520 liter bijzonder ruim voor een auto in dit segment. Fiat heeft de Tipo vanaf het begin ontworpen als sedan, in tegenstelling tot veel andere auto’s die als hatchback zijn ontwikkeld en waar later een kont ‘aangeplakt’ is. Hierdoor ziet het ontwerp er gebalanceerd uit en is de ruimteverdeling ideaal.

De uitrustingsspecificaties voor de Nederlandse markt zijn nog niet bekend, maar de standaarduitrusting omvat in ieder geval een radio/cd/mp3-speler, airconditioning en elektrisch bedienbare portierruiten en spiegels. Het merk levert drie versies van het Uconnect multimediasysteem: met alleen radio, met 5 inch aanraakscherm en met navigatiesysteem.

De Fiat Tipo verschijnt in maart bij de dealers. Aan het begin van de zomer volgt er een hatchback en na de zomer een stationwagon. Dan zullen er ook meer motoren aan het assortiment worden toegevoegd. De prijzen zijn nog niet bekend.  

Bekijk ook de uitgebreide fotogalerij van de nieuwe Tipo.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *