Alfa Romeo-baas stapt op

De CEO van Alfa Romeo stapt op bij het Italiaanse merk. Luca de Meo zou toe zijn aan ‘een nieuwe uitdaging’ en vertrekt in goed overleg. Fiat-baas Sergio Marchionne betreurt het vertrek van de Meo maar begrijpt zijn beweegredenen.

De 41-jarige Italiaan Luca de Meo stapt op als directeur van Alfa Romeo en Abarth. De CEO zegt dat het tijd is voor een ‘nieuwe professionele uitdaging’. Het is nog niet bekend wie De Meo gaat opvolgen bij Alfa Romeo.

In een verklaring zegt Luca de Meo dat hij ‘goede herinneringen bewaart aan zijn tijd bij de Fiat-groep. “Ik heb moeilijke maar stimulerende uitdagingen gehad”, aldus de Italiaan. Marchionne, baas van de Fiat Groep, prijst De Meo voor zijn inzet en voegt er aan toe: “Ik begrijp dat een jong talent nieuwe uitdagingen zoekt bij een nieuw bedrijf.”

De Meo is zeven jaar werkzaam geweest bij de Fiat Group. In 2002 begon hij als marketingbaas voor Lancia en groeide door totdat hij in 2007 tot CEO werd benoemd voor Alfa Romeo. Voordat hij bij Fiat begon was De Meo onder andere werkzaam bij Renault en Toyota.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *