Alfa Romeo 159 nog enkele maanden verkrijgbaar

Alfa Romeo stopt in oktober met de productie van de fraaie 159. De sedan en Sportwagen zijn nog enkele maanden verkrijgbaar en standaard als sportieve Ti uitgevoerd.

Alfa Romeo stopt eind oktober met de productie van de 159 Berlina en Sportwagen. De opvolger Giulia komt pas in 2013 op de markt dus het Italiaanse merk moet het anderhalf jaar zonder model in het D-segment stellen. Wel verschijnen volgend jaar twee andere nieuwe modellen: een SUV en de 4C.

De prijslijst van de 159 is uitgedund tot een uitvoering, de sportieve Ti. Er zijn nog drie motoren verkrijgbaar: de 1.8 TBi benzinemotor met 200 pk en twee 2,0 liter JTDm diesels met 136 en 170 pk. De productie van de technisch verwante Brera en Spider was al eerder gestopt.

De Alfa Romeo 159 kwam in 2005 op de markt als opvolger van de succesvolle 156. Dat de 159 uit productie gaat is een bijzonder moment voor de Alfa-fabriek in Pomigliano d’Arco nabij Napels. Na bijna veertig jaar stopt de productie van Alfa Romeo’s in deze fabriek. De 159 maakt plaats voor de nieuwe Fiat Panda, waarvan vanaf volgend jaar dagelijks meer dan duizend exemplaren van de band zullen lopen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *