Abarth 500C nu ook met handbak

Fiat levert de Abarth 500C vanaf eind deze maand met een handgeschakelde versnellingsbak. De tot nu toe standaard geleverde half-automaat werd door klanten als ‘niet sportief genoeg’ ervaren.

De Abarth 500C is vanaf eind deze maand leverbaar met een handgeschakelde vijfbak. Daarmee komt Fiat tegemoet aan de wens van diverse klanten, die aangaven dat de Abarth Competizione-automaat niet helemaal voldoet aan de sportieve verwachtingen.

De Abarth 500 hatchback was al leverbaar met handbak. Voor de open 500 is deze combinatie nieuw en dat heeft ook nog eens positieve gevolgen voor de prestaties. De handgeschakelde Abarth accelereert in 7,9 seconden van 0 naar 100 km/u, 0,2 sneller dan met de halfautomaat. Om het maximale potentieel uit de 135 pk sterke turbomotor te halen heeft de 500C een schakelindicator die aangeeft wanneer je moet schakelen om zo snel mogelijk weg te zijn bij het stoplicht. Je moet de auto dan wel in de sportstand zetten – dan is de gasrespons feller en de besturing zwaarder. In de normale stand geeft de schakelindicator aan hoe je door vroeg op te schakelen het brandstofverbruik kan drukken.

De Abarth 500C met handbak staat op 27 juni bij de dealers. De prijs bedraagt 24.950 euro, waarmee de auto ook nog eens goedkoper is. De halfautomaat blijft gewoon leverbaar en heeft een meerprijs van 1.200 euro.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *