165 dealers in V.S. gaan Fiat 500 verkopen

Een jaar na de redding van Chrysler roept Fiat in de Verenigde Staten 400 Chrysler-dealers bijeen. 165 hiervan gaan vanaf eind dit jaar de 500 verkopen.

Het is alweer een jaar geleden dat Fiat Chrysler redde van een faillissement. Het was voor het Italiaanse concern de uitgelezen kans om toegang te krijgen tot de Amerikaanse markt. De 500 maakt eind dit jaar als eerste de overstap en daarvoor gaat het merk 165 dealers selecteren.

Fiat riep deze week 400 Chrysler-dealers uit stedelijke gebieden bij elkaar en presenteerde de plannen. Wie straks de 500 wil verkopen moet een deel van de showroom inrichten voor de kleine Italiaan. De dealers krijgen nu de tijd om hun voorstel in te leveren. Fiat maakt hieruit in het vierde kwartaal van 2010 een selectie van 165 verkooppunten.

Eind dit jaar moet de 500 al in de eerste Amerikaanse showrooms staan. Fiat voert op dit moment de laatste testen uit met de Amerikaanse 500. De auto wordt gebouwd in Mexico. Eerst verschijnt de hatchback en volgend jaar de 500C. Fiat levert de 500 aan de andere kant van de grote plas met 1.4 MultiAir-motor.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *