Zijn dit de motoren van de Alfa Romeo Giulia?

Prachtig natuurlijk, die 510 pk sterke topversie van de Alfa Romeo Giulia maar voor de Nederlandse (lease)rijder is het vooral interessant om te weten welke dieselversies er leverbaar zullen worden. Die informatie is nu uitgelekt.

Alfa Romeo doet de introductie van Giulia in omgekeerde volgorde. Zodoende weten we alles over de spectaculaire Quadrifoglio met 510 pk sterke V6 turbomotor, maar nog niets over de ‘huis-tuin-en-keuken-versies’. Gelukkig hoeven we niet op Alfa Romeo te wachten voor die informatie, want het lijkt erop dat de gegevens via de Project 952-pagina op Facebook zijn uitgelekt. Instappen kan straks in een uitvoering met 150 pk sterke 2.2 JTDm dieselmotor.

Eerst de benzinemotoren. De Alfa Romeo Giulia wordt leverbaar met een nieuwe 2.0 turbomotor, met vermogens van 200, 250 en 280 pk. De sterkste versie heeft standaard vierwielaandrijving, de andere twee uitvoeringen worden op de achterwielen aangedreven. Een automatische versnellingsbak is standaard op alle 2.0 benzineversies. De Quadrifoglio topversie met 510 pk sterke V6 benzinemotor is er met drie verschillende versnellingsbakken: een handbak, een automaat met dubbele koppeling en een conventionele automaat.

Het dieselaanbod omvat een nieuwe 2.2 JTDm-motor met 150, 180 en 210 pk. Die laatste heeft standaard een automaat en vierwielaandrijving, op de andere twee dieselversies is de automaat als optie te verkrijgen.

We verwachten de officiële informatie over de motoren van de nieuwe Giulia begin volgend jaar te krijgen. 

Motoren Alfa Romeo Giulia
benzine
2.0 turbo    200 pk    automaat
250 pk automaat
280 pk automaat
2.9 turbo 510 pk automaat, handbak
diesel
2.2 JTDm 150 pk automaat, handbak
180 pk automaat, handbak
210 pk automaat
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *