‘Volgende week eerste glimp van nieuwe Alfa Romeo’s’

De Fiat Groep presenteert volgende week zijn langverwachte toekomstplan. Hierin staat onder andere wat er met Alfa Romeo gaat gebeuren. Volgens analisten krijgen we al een glimp te zien van de nieuwe modellen.

Volgende week wordt duidelijk welke nieuwe modellen van Fiat en Alfa Romeo eraan komen. De Fiat Groep, waar beide merken onder vallen, presenteert dan namelijk zijn toekomstplan. Analisten verwachten dat dit plan kracht wordt bijgezet door alvast enkele nieuwe modellen van Alfa Romeo te tonen.

Het is inmiddels het vierde plan voor Alfa Romeo in 10 jaar tijd. De eerder beloofde modellen zijn niet allemaal (op tijd) gekomen, dus daarom heeft het merk ‘bewijsmateriaal’ nodig om aan critici te laten zien dat het deze keer wel menens is. Het is in ieder geval duidelijk dat het merk het deze keer anders gaat aanpakken. Alfa Romeo komt meer op zichzelf te staan en er staan waarschijnlijk vooral (middel)grote modellen met achterwielaandrijving en SUV’s in de plannen.

Ook de plannen voor Fiat, Jeep en Lancia worden volgende week bekend gemaakt. Daarover is nog weinig bekend, al zal er voor Jeep niet veel veranderen. Fiat gaat de focus leggen op een compacte modellijn rondom de Panda en 500. Daar zullen in ieder geval de opvolgers van de Punto en Bravo bij zitten.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *