‘Volgende generatie Alfa Romeo Giulietta met achterwielaandrijving’

De volgende generatie van de Alfa Romeo Giulietta krijgt achterwielaandrijving. Die auto komt in 2017 of 2018 op de markt en is dan de enige in zijn segment met aandrijving op de achterwielen.

Alfa Romeo brengt in de toekomst alleen nog maar auto’s uit met achterwielaandrijving. Dat heeft de CEO van het merk, Harald Wester, aangekondigd in Genève, waar op dit moment de jaarlijkse autosalon plaatsvindt. Dit betekent dat de compacte Giulietta aandrijving op de achterwielen krijgt.

“Ik houd van het idee dat we straks de enige zijn met achterwielaandrijving in het C-segment”, zo zegt Wester, daarmee knipogend naar de BMW 1 Serie. Die is nu uniek vanwege zijn achterwielaandrijving maar switcht bij de volgende modelgeneratie naar aandrijving op de voorwielen. Wester geeft nog een sneer naar de Duitse merken: “In een Alfa Romeo moet de bestuurder zich als een integraal onderdeel van de auto voelen. De Duitsers maken misschien onberispelijke auto’s, maar kunnen geen emotie overbrengen.”

De CEO sprak verder over de komst van hybridetechniek naar Alfa Romeo-modellen. Hij zegt daarbij wel dat dit gedoseerd zal gebeuren. Een voorproefje van de hybridetechniek in toekomstige Alfa’s krijgen we begin 2016 te zien. Dan presenteert zustermerk Chrysler zijn eerste hybridemodel.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *