Veel hightech in Alfa MiTo

Beetje bij beetje maakt Alfa Romeo meer informatie bekend over de nieuwe MiTo. Het compacte model van het Italiaanse merk verschijnt in september bij de dealers. Als voorproefje geeft Alfa nu een kijkje in de spreekwoordelijke keuken prijs.

Het interieur van de Alfa MiTo staat in het teken van hightech. Een centrale rol is daarbij weggelegd voor het DNA System, een controlesysteem waarmee via drie instelmogelijkheden het rijgedrag kan worden ingesteld. Normal is voor alledaags gebruik, Dynamic is voor een sportieve rijstijl en All Weather biedt maximale grip ongeacht de weersomstandigheden. Het DNA System beïnvloedt de response van onder meer de besturing, het motormanagementsysteem en de remmen.

Andere technologische snufjes aan boord van de Alfa MiTo zijn onder andere Vehicle Dynamic Control, verklikkerlichten op de gordels en gordelspanners. De veiligheidsuitrusting bevat verder maar liefst zeven airbags, waaronder één om de knieën van de bestuurder te beschermen. Aan afkortingen ontbreekt het de MiTo ook niet, met VDC, ASR, ABS, EBD, HBA en MSR kunnen we ervan uitgaan dat de controle verliezen over de auto geen optie is. Alfa bevestigt ook nog één detail van het exterieur, de achterlichtunits maken gebruik van LED-techniek.

Alfa Romeo Nederland verwacht veel van het nieuwe model. “Met de Alfa MiTo hebben we een diamant in handen”, aldus algemeen directeur Henk Salomons. “De systemen en voorzieningen ondersteunen de bestuurder, zodat hij altijd veilig zijn bestemming bereikt. De MiTo is het ijkpunt voor alle toekomstige modellen van Alfa Romeo.”

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *