Straks alleen nog Alfa Romeo’s met achterwielaandrijving?

Het is komkommertijd en dan duiken de meest interessante geruchten op. Vandaag hebben we in die categorie: ‘Alfa Romeo gaat alleen nog achterwielaangedreven auto’s bouwen.’

Omdat het in Italië stil blijft komen de geruchten over de toekomst van het merk Alfa Romeo vanzelf op gang. Het beroemde merk bevindt zich al een tijdje in de kraamkamer. De 4C komt eraan maar wanneer volgt de rest? De nieuwste geruchten zeggen 2015, en dat er alleen nog maar auto’s met achterwielaandrijving gebouwd gaan worden. Hoe zit dat?

Het doorgaans goed ingelichte tijdschrift Car komt met de mededeling dat het toekomstplan van Alfa Romeo opnieuw is herzien. In de nieuwste versie zou alleen plaats zijn voor achterwielaangedreven modellen, waarbij de samenwerking met zustermerk Maserati versterkt wordt. De Giulia, de verlate opvolger van de 159, komt nog steeds als eerste volgens Car, maar wel pas in 2015. Die auto heeft dan achterwielaandrijving.

Bijzonder is ook de lezing dat de compacte modellen van Alfa Romeo, de Mito en Giulietta die nu de showroom vullen, op termijn verdwijnen. Op zich past dat bij de nieuwe focus van het merk op de Chinese en Amerikaanse markt maar in Europa zijn dergelijke modellen wel nodig om te kunnen overleven. Car spreekt nog wel over een compacte SUV, die de concurrentie aangaat met de BMW X1. Die zou dan naast de al eerder aangekondigde middelgrote SUV op de markt komen.

Voorlopig zijn er weinig officiële berichten over de nabije toekomst van het merk, alleen dat de ontwikkeling van de Giulia ‘in volle gang is’ en dat de nieuwe Spider vanaf 2015 in Japan gebouwd wordt. Die laatste krijgt in ieder geval achterwielaandrijving, want wordt gebouwd in samenwerking met Mazda en deelt zijn platform met de volgende generatie MX-5.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *