Speciale Alfa Spider: Mille Miglia

De klassiekerrally Mille Miglia is weer van start gegaan in de Italiaanse stad Brescia. Reden voor Alfa Romeo om terug te blikken en het speciale actiemodel Spider Mille Miglia uit te brengen.

De Alfa Romeo Spider Mille Miglia is er in een oplage van slechts elf stuks, een voor elke overwinning die het Italiaanse merk behaalde. Ieder exemplaar krijgt een speciaal typeplaatje achter de voorstoelen waarop het nummer en jaartal staan met de details van de toen winnende equipe.

De speciale uitvoering is in maar een kleur verkrijgbaar: Rosso 8c. Het lederen interieur is zwart met rode stiksels en onder de motorkap ligt de 260 pk sterke 3.2 V6. Het Q2-systeem op de voorwielen zorgt ervoor dat het vermogen goed op de weg komt. Een ander kenmerk is het Quadrifoglio-logo boven de zijknipperlichten.

De originele Mille Miglia vond tussen 1928 en 1957 24 keer plaats. De elf overwinningen die Alfa in die tijd behaalde worden nu dus herdacht met de speciale Spider. Mocht je interesse hebben, haast je dan zo spoedig mogelijk naar Brescia, Italiƫ. Daar vindt zondag de finish plaats van de huidige Mille Miglia, die alleen nog een klassiekerrally is als ode aan het verleden. Inschrijven op de speciale Spider kan namelijk alleen aan de finishlijn.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *