Productie nieuwe motoren Alfa Romeo start over 6 maanden

Het ‘masterplan’ van Alfa Romeo begint vorm te krijgen. De productie van nieuwe vier- en zescilindermotoren voor diverse aanstaande modellen start over een half jaar.

Alfa Romeo staat aan de vooravond van een modeloffensief. Alle modellen en de bijbehorende motoren worden in Italië ontwikkeld en gebouwd, als onderdeel van het DNA van het merk. Het startschot voor de voorbereiding van de productie van een nieuwe motorenfamilie is nu gegeven, over een half jaar moeten de eerste motoren daadwerkelijk geproduceerd worden. Alfa Romeo wil jaarlijks 200.000 motoren gaan bouwen, voor diverse modellen.

Het merk gaat in de fabriek in midden-Italië drie verschillende krachtbronnen bouwen, twee viercilinders en een zescilindermotor. De viercilinder benzinemotor is helemaal nieuw en levert vermogens van 180 tot 330 pk. Daarnaast is er een viercilinder diesel, die in meerdere vermogensvarianten komt en maximaal 210 pk produceert. Voor de liefhebbers spreekt de nieuwe V6-motor het meest tot de verbeelding. Deze motor is afgeleid van de V6 twinturbo die door zustermerk Maserati wordt gebruikt maar door Alfa Romeo herontwikkeld. Ook een zescilinder dieselmotor staat op de planning, maar die kan Alfa Romeo rechtstreeks bij moederbedrijf Fiat betrekken.

De eerste Alfa Romeo die de motoren gaat gebruiken is de nieuwe middenklasser van het merk, otewel de verlate opvolger van de 159. Deze wordt in juni onthuld. Begin 2016 volgt er een SUV.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *