Prijskaartje voor Alfa 147 Ducati Corse

Ter ere van de samenwerking met motorfabrikant Ducati introduceerde Alfa Romeo onlangs de 147 Ducati Corse. Inmiddels is de prijs van deze extra sportieve uitvoering bekend, hij is leverbaar voor 30.995 euro.

Dat is een exclusieve prijs voor een exclusieve auto. In Nederland worden namelijk maar twintig exemplaren geleverd, terwijl de totale oplage uitkomt op 1.098 exemplaren. Dat lijkt een willekeurig getal, maar is het niet. Het is namelijk ook precies het aantal cc’s van de nieuwste superbike van Ducati.

Bijzonder is dat Alfa Romeo de 147 Ducati Corse speciaal voor de Nederlandse markt heeft uitgerust met een 2,0 liter benzinemotor met een vermogen van 150 pk. De overige exemplaren hebben een 170 pk sterke 1,9 liter diesel onder de motorkap. Overbrenging van het vermogen geschiedt via een sequentiële Selespeed-transmissie. Hiermee accelereert de auto in 9,3 seconden van 0 tot 100 km/u, tot een topsnelheid van 208 km/u.

Uiterlijk is de 147 Ducati Corse te herkennen aan de metallic kleur Nero Vesuvio, 18 inch lichtmetalen wielen met een rode rand, een lagere wielophanging, striping en logo’s van Ducati. In het interieur vallen de met zwarte bekleding en rood stiksel afgewerkte stoelen en het rode instrumentarium op. In februari worden de eerste exemplaren geleverd.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *