Pininfarina: Duetto Spider in modern jasje

Pininfarina heeft een tweede teaser vrijgegeven van de conceptcar die het voor het honderdjarige Alfa Romeo heeft gebouwd. Het is een re-interpretatie van de Duetto Spider uit 1966 maar dan in een modern jasje.

“Onze Spider Concept is klassiek in z’n afmetingen maar blijft af van retro design, door een ontwerptaal voor de toekomst uit te stippelen,” zo beschrijft ontwerpdirecteur en oud-TU student Lowie Vermeersch het studiemodel. Het ontwerp heeft simpele, rechttoe-rechtaan lijnen. Het is een verademing te zien dat de open tweezitter gespeend is van allerlei om aandacht schreeuwende decoratieve elementen. Zaken als lichtunits zijn bescheiden gehouden.

De achterwielen worden aangedreven door een motor die voorin over de lengte in de auto ligt; net als in de originele Spider Duetto. Deze werd in de jaren ’60 door Pininfarina voor Alfa Romeo gebouwd. Liefhebbers van de film The Graduate weten wellicht dat Dustin Hoffman in de roadster reed terwijl hij Mrs. Robinson het hof maakte.

Designhuis Pininfarina bouwde de nog naamloze spider ter ere van het honderdjarig bestaan van het merk Alfa Romeo. Alfa’s moederbedrijf Fiat presenteert volgende maand een business plan waarin de toekomst van het merk uit de doeken wordt gedaan. Aangezien Alfa op de nominatie staat het sportieve merk van Fiat-Chrysler te worden, is er een mogelijkheid dat er een achterwiel aangedreven spider in het assortiment wordt opgenomen. Dus wie weet zien we Pinanfarina’s herinterpretatie van de Duetto in de toekomst nog eens terug.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *