Opgefriste Alfa Romeo 159 iets duurder

De levering van de opgefriste Alfa Romeo 159 is aanstaande. Het model komt beschikbaar in een nieuw leveringsprogramma. Het prijskaartje van de 159 valt iets hoger uit dan voorheen.

Al in februari is aangekondigd dat de Alfa Romeo 159 licht gewijzigd zou worden. Deze maand komt de auto dan eindelijk op de markt. Zoals gemeld, omvatten de belangrijkste wijzigingen de vermindering van het totaalgewicht en de aanwezigheid van het sperdifferentieel Q2 als standaardvoorziening. De Q2 zorgt ervoor dat de V6 3.2-versies geen vierwielaandrijving meer hebben. De aanpassingen hebben ertoe geleid dat de types met 1.8- en 2.2-motor gunstigere milieulabels krijgen, B en D respectievelijk.

Aan de buitenkant zijn nauwelijks wijzigingen te ontdekken. Binnenin echter is gebruik gemaakt van luxere materialen. De stoelen zijn opnieuw vormgegeven. Ook zijn wijzigingen aangebracht in het bedieningspaneel van de airconditioning, het navigatiesysteem en de climate control. De eerder aangekondigde 159 Sportwagon krijgt een Fix & Fold-systeem waarmee de achterbank snel kan worden ingeklapt.

Het leveringsprogramma van de opgefriste Alfa Romeo 159 bestaat uit een basismodel en de niveau’s Progression, Elegante, Sport en Ti. De 159 Impression komt te vervallen. Aan de wijzigingen hangen prijskaartjes die 250 tot 500 euro duurder uitvallen dan de oudere 159-types. De goedkoopste benzine-uitvoering is die met 1.8-motor, vanaf 29.250 euro. Voor diesel is de vanafprijs 32.850 euro, daarvoor heb je een 1.9 JTDM Impression. Bij de Sportwagon-uitvoering liggen de laagste prijzen op respectievelijk 30.350 en 33.950 euro.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *