Ontwikkeling grote SUV Alfa Romeo gestart

Alfa Romeo is gestart met de ontwikkeling van een nieuwe SUV. De grote broer van de Stelvio komt eind 2019 of begin 2020 op de markt.

Het wordt de grootste auto van Alfa Romeo ooit. De nieuwe SUV van het merk wordt boven de Stelvio gepositioneerd en de ontwikkeling van het model is al gestart. De technische topman van het merk, Roberto Fideli, heeft dat bevestigd tegenover Auto Express. “De Stelvio is een zeer goed voorbeeld van een auto met het Alfa Romeo-DNA, dus waarom zouden we dat niet vertalen naar een groter model?”, aldus Fideli. De nieuwe SUV gebruikt het platform van de Stelvio en Giulia, maar wordt (uiteraard) wel een stuk groter dan die modellen. Met de langere wielbasis en meer wagenlengte ontstaat er zelfs ruimte voor een derde zitrij.

De SUV wordt de eerste Alfa Romeo met 48 Volt mild-hybrid-techniek. Het merk werkt aan een elektrische turbo, waarmee het vermogen van de 2.0 viercilindermotor verhoogd kan worden tot 350 of zelfs 400 pk. “Ik ben zeer tevreden met de resultaten die we tot nu toe geboekt hebben op dit gebied”, aldus Fideli. 

De nieuwe SUV komt naar verwachting eind 2019 of begin 2020 op de markt.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *