Onthuld: de vernieuwde Alfa 147

Het was al geen geheim meer dat Alfa het tijd vond voor een facelift van de in populariteit dalende 147. En zie hier: de eerste fotos. Wat onmiddellijk opvalt is dat het uiterlijk meer op dat van zijn grote broers is gaan lijken.

De ronde neus moest plaatsmaken voor een scherper gelijnde, meer agressieve snuit. Hiertoe heeft Alfa de grille en koplampen vergroot. De lichtunits zijn voortaan opgebouwd uit drie losse schijnwerpers, net als bij de 156. Ook aan de achterzijde vinden we nieuwe verlichting, die eveneens scherper van lijn is. Bovendien zijn ze voortaan omrand met chroom.

Hoewel we nog niets van het interieur hebben gezien, beloven de Italianen ook daar allerlei nieuws. Niet alleen nieuwe knoppen, maar ook nieuwe kleuren en bekledingsmaterialen. Het dashboard is er straks in twee kleurcombinaties, grijs/grijs en blauw/grijs voor boven- en onderzijde. De kleinere hoofdsteunen op de achterbank zorgen voor een beter zicht naar achteren.

Tegelijk met de facelift wordt ook een nieuwe motor leverbaar, de 1.9 JTD 16v Multijet met 150 pk, die de oude versie met 140 pk vervangt. Zijn koppel is evenmin misselijk met 305 Nm. Verder zegt Alfa de pook van de Selespeed-bak te hebben verbeterd, waardoor deze gebruiksvriendelijker is. Nieuw is ook het comfortonderstel, dat overigens standaard is op de nieuwe motorvariant. De meeste merken hebben dus een sportonderstel, maar Alfa keert het om, om aan te geven dat de standaard setting van de wielophanging behoorlijk stevig is. Wederom zijn ABS, EBD, ASR en VDC (soort ESP) standaard, maar een toevoeging aan dit arsenaal veiligheidsvoorzieningen is MSR, dat voorkomt dat wielen doorslippen bij abrupt terugschakelen.

De vernieuwde Alfa 147 debuteert in Parijs, later deze maand. Wanneer hij bij de dealers staat en voor welke prijzen, wordt later bekend gemaakt.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *