Nu officieel: de nieuwe Alfa Brera

Konden we onlangs nog slechts melden dat de opvolger van de GTV Brera gaat heten, nu hebben we ook de eerste officiële fotos binnen. Het komt niet echt als een verrassing dat het productiemodel veel weg heeft van het gelijknamige prototype dat drie jaar geleden op de Autosalon van Genève werd getoond.

Een vloeiend gelijnde sexy sportwagen is de Brera nou niet bepaald. Wel een zeer gespierd ogende 2+2 sportcoupé, die duidelijk als Alfa Romeo herkenbaar is. De neus bijvoorbeeld, zal als twee druppels water lijken op het front van de nieuwe Alfa 157 die we in september mogen verwachten en waarmee de Brera ook zijn onderstel deelt. Opvallend zijn de zes afzonderlijke schijnwerpers en ook de scherpe lijn tussen motorkap en zijscherm springt in het oog. De voorruit loopt, zoals we tegenwoordig op steeds meer modellen zien, ver door in het dak, voor een panoramisch effect in het interieur. Nog onduidelijk is of het hier om een optie gaat. De achterkant ziet er dik uit dankzij de brede, platte lichtunits waarin ook weer losse lampen zij opgenomen. Vier forse uitlaatpijpen verraden het potentieel van het lekkers dat onder de motorkap schuilt.

De Brera wordt in maart op de autotentoonstelling van Genève geïntroduceerd met drie bijzonder krachtige aggregaten. De twee benzinemotoren zijn van het JTS-type en dat betekent dat ze direct benzine-inspuiting hebben. De kleinste heeft vier cilinders en een inhoud van 2,2 liter, waarmee hij goed is voor 185 pk. Daarboven vinden we een 3,2 liter V6 die 260 pk levert. Overigens gaan er geruchten dat er ook een uiterst snel topmodel van de Brera komt met meer dan 300 pk aan boord. Zoals al eerder gemeld, heeft Alfa Romeo besloten dat er ook een dieselmotor thuishoort in de Brera. Het is een 2,4 liter viercilinder JTD MultiJet-diesel geworden met maar liefst 200 pk. Een hele sloot vermogen voor een voorwielaandrijver. Daarom zullen enkele versies ook met permanente vierwielaandrijving verkrijgbaar zijn.

Voor prestaties, uitrusting en prijzen moeten we nog even geduld hebben. De Brera komt eind dit jaar naar Nederland.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *