Nu drie SUV’s op productplanning Alfa Romeo

Alfa Romeo heeft zijn vernieuwde productplan gepresenteerd. Daarop staan nu drie SUV’s, waarvan de eerste eind dit jaar of begin volgend jaar komt.

Alfa Romeo bevestigt de eerdere berichten dat de productplanning van het merk is aangepast. Het merk focust nu meer op de Europese en Amerikaanse markt, omdat de Chinese onzeker is. Daardoor krijgen SUV’s een belangrijkere rol. Het merk wil nu in totaal drie van dit soort modellen op de markt brengen.

De eerste staat voor eind dit jaar of begin volgend jaar op de planning en is een middelgroot model dat op het platform van de nieuwe Giulia, die vanaf het voorjaar in de showrooms staat, wordt gebouwd. De andere twee modellen worden tussen 2017 en 2020 op de markt gebracht. Er komt één grotere SUV en een compacter model dat zijn techniek deelt met de volgende generatie Giulietta.

Op de planning staat ook dat de opvolger van de Giulietta na 2017 komt. Het huidige model krijgt dit jaar een facelift, net als de Mito maar die verdwijnt op termijn uit het assortiment. Verder maakt Alfa Romeo melding van de komst van twee sportmodellen (dat was er oorspronkelijk één) en een nieuw topmodel, de opvolger van de 166 die in 2007 uit het assortiment verdween.

Alfa Romeo heeft volgens het nieuwste overzicht geen plannen voor een stationwagonversie van de Giulia of Giulietta. Wel komen er van diverse modellen hybride, plug-in hybride en mild-hybride uitvoeringen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *