Nieuwe SUV Alfa Romeo wordt ‘geen Stelvio-kloon’

De nieuwe, compacte SUV die Alfa Romeo binnen nu en 5 jaar op de markt brengt, wordt ‘geen kopie’ van de Stelvio. De auto krijgt een heel eigen styling maar zal wel herkenbaar zijn als Alfa Romeo.

Heel soms druppelt er meer informatie over de eerder dit jaar door Alfa Romeo aangekondigde modellen. Dit keer licht de Europese baas van het merk, Roberta Zerbi, een tipje van de sluier op. Tegen Autocar zegt ze dat het nieuwe model geen kopie wordt van zijn grote broer, de Stelvio. De auto krijgt een heel eigen design, maar zal wel direct herkenbaar zijn als Alfa Romeo.

Zerbi hoopt dat veel huidige Mito-rijders zullen overstappen in het nieuwe model. “Mensen die een Mito kochten in de afgelopen jaren zijn opgegroeid, hebben kinderen gekregen en een grotere auto nodig.” De nieuwe SUV, die qua formaat iets boven de Giulietta wordt gepositioneerd, kan die ruimte bieden volgens Zerbi.

Het is nog niet bekend wanneer de SUV op de markt komt. Alfa Romeo heeft het model, samen met een grote SUV die boven de Stelvio in het assortiment komt, aangekondigd in zijn vijfjarenplan. Helaas is er bij de presentatie in juni geen exacte datum genoemd.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *