Nieuw achterwielaangedreven platform voor Alfa Romeo in de maak

Alfa Romeo ontwikkelt een nieuw platform dat geschikt voor achterwiel- en vierwielaandrijving. Het project draagt de werktitel Giorgio.

Omdat het Alfa Romeo-project ‘top secret’ is, zijn er maar weinig details bekend over hoe het ‘nieuwe Alfa Romeo’ eruit gaat zien. Automotive News heeft van bronnen die betrokken zijn bij de ontwikkeling vernomen dat het merk een achterwielaangedreven platform ontwikkelt dat ook geschikt is voor vierwielaandrijving. Het project draagt de titel Giorgio.

Een team van engineers is bij zustermerk Maserati gestationeerd om zich te focussen op de nieuwe bodemplaat, die onder andere de 159-opvolger Giulia van zijn basis gaat voorzien. Ook andere, al dan niet bevestigde modellen komen op dit platform te staan. Je moet dan denken aan een grote sedan, een luxe coupé en een middelgrote SUV.

In mei wordt er meer bekend gemaakt over de toekomst van Alfa Romeo. Het nieuwe platform gaat daarin een grote rol spelen. Niet alleen voor Alfa Romeo zelf, ook de Amerikaanse zustermerken van Alfa – Dodge en Chrysler – gaan deze bodemplaat gebruiken.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *