Mysterieus prototype SUV Alfa Romeo gespot

Op de fabriekterreinen van Alfa Romeo is een mysterieus prototype van een Alfa Romeo SUV gespot. Hij lijkt gebaseerd te zijn de Kamal conceptcar die Alfa in 2003 op de autosalon van Genève liet zien.

Een fabrieksmedewerker van Alfa Romeo in Pomigliano d’Arco zette een mysterieus prototype op de foto. Op de fabrieksterreinen van Alfa Romeo stond deze SUV, waarschijnlijk een oud prototype. Na de onthulling van Kamal conceptcar in 2003 bleef het namelijk stil rondom de plannen voor een SUV van het merk.

Dit prototype stamt nog uit de beginfase van de ontwikkeling van de SUV. Het project ligt waarschijnlijk op dit moment stil, ondanks het feit dat de auto vorig jaar nog werd aangekondigd voor 2010 door de toenmalige Alfa-baas Luca de Meo. Fiat-topman Sergio Marchionne liet onlangs al doorschemeren dat de Giulietta op korte termijn het enige nieuwe model van Alfa Romeo is.

Het prototype lijkt op de Kamal maar oogt veel minder spannend. Opvallend is dat de koplampen afkomstig zijn van de Fiat Grande Punto. De achterlichten zijn geleend van de Alfa 147 en het dashboard komt uit de 159. Mocht Alfa Romeo nog met een SUV komen dan zal die behoorlijk afwijken van het hier getoonde exemplaar.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *