MotoGP-kampioen krijgt Alfa cadeau

Motorcoureur Casey Stoner, de wereldkampioen MotoGP heeft voor de start van het nieuwe seizoen, een nieuwe vierwieler in ontvangst mogen nemen. Als sponsor van zijn Ducati MotoGP-team stelde Alfa afgelopen weekend in Qatar een 159 Sportwagon TI ter beschikking voor het Australische wonderkind.

Stoner domineerde vorig seizoen het MotoGP-kampioenschap. Zelfs Valentino Rossi kon niet bij de Australiƫr in de buurt blijven. Dit jaar gaat Stoner gewoon verder waar hij is gebleven. Zondag versloeg hij wederom al zijn concurrenten in de eerste race van het seizoen in Qatar, die overigens bij kunstlicht werd verreden.

Hoewel Stoner zich uiteraard het meest in zijn element voelt op een tweewieler, rijdt hij ook graag in een sportieve auto. Zijn sponsor Alfa Romeo geeft hem daartoe de gelegenheid. Zijn nieuwe zwarte 159 Sportwagon TI is voorzien van een 210 pk sterke 2,4-liter dieselmotor met een maximumkoppel van 400 Nm. De topsnelheid bedraagt 228 km/h en de sprint van 0 tot 100 km/h neemt 8,4 seconden in beslag.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *