Komt er toch nog een Alfa Romeo Giulia Sportwagon?

Lang leek het erop dat Alfa Romeo van de Giulia alleen een sedan zou uitbrengen. Nu duiken er sterke geruchten op dat het merk tóch een Sportwagon ontwikkelt.

Werkt Alfa Romeo aan een Giulia Sportwagon? Bronnen hebben tegen Automotive News gezegd dat het merk eind volgend jaar met een stationwagon-uitvoering van de Giulia komt. Alfa Romeo wil daarmee vooral Europese kopers bedienen, in het segment van Giulia is 42 procent van alle verkochte auto’s een stationwagon.

Hoewel ze bij Alfa Romeo nooit officieel hebben bevestigd of ontkend dat er een Sportwagon in de pijplijn zit, leek het erop dat het merk alleen een sedan zou uitbrengen. In de eerder gepresenteerde plannen van Alfa Romeo staat geen stationwagon ingetekend. De middelgrote SUV, die volgende maand wordt onthuld, zou dan min of meer als vervanging van de stationwagon gelden.

Een Giulia Sportwagon past mooi in de lijn van eerdere middenklassers van Alfa Romeo. Van zowel 156 als 159 bracht het merk Sportwagon-varianten uit. Die kwamen overigens ook later dan de sedan op de markt.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *