Kijkje in de cuccina van Alfa Romeo

Uit de verkoopcijfers over het eerste half jaar blijkt dat Alfa Romeo het niet makkelijk heeft op de personenautomarkt. Maar er is goed en vooral veel nieuws onderweg voor de dealers van het Italiaanse merk, dat sinds 1 juli niet langer door Fiat Auto Nederland, maar door Kroymans wordt geïmporteerd.

De sexy 159 bijt het spits af in oktober, vrijwel direct gevolgd door de op hetzelfde platform gebouwde Brera. Het nieuwe jaar wordt afgetrapt met de introductie van de 159 Sportwagon en we hoeven maar tot april te wachten voor het volgende Alfa-nieuws, namelijk de Spider, oftewel de open variant van de Brera. Met de Spider zetten de Italianen ook de deur weer open naar de Verenigde Staten, waar open Alfa’s het altijd goed hebben gedaan.

Als we nog een jaar verder in de tijd kijken, zien we dat ook de 147 een opvolger krijgt, in de vorm van de Alfa Romeo 149. Bovendien worden de geruchten steeds sterker dat er toch weer een limousine boven de 159 komt, een 169. Ook zal in 2007 de opper-159 zijn entree maken. De GTA krijgt een sloot meer vermogen dan zijn 250-pk sterke voorganger, reken op zo’n 350 tot 400 pk, dankzij een 3,2 liter V6 met dubbele turbo’s. En dan broedt de directie ook nog steeds op plannen voor een SUV, gebaseerd op de vierwielaangedreven 159. Kortom, werk aan de winkel voor Kroymans en haar dealers.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *