‘Groen licht voor de Alfa Romeo 6C’

Al jaren doen geruchten over een Alfa Romeo 6C  de ronde. Nu stelt een toeleverancier dat het merk de komst van de sportauto daadwerkelijk zou hebben goedgekeurd.

Zal het dit keer echt waar zijn? De facebook-pagina van tuner Pogea Racing maakt melding dat de top van Fiat-Chrysler groen licht heeft gegeven voor de ontwikkeling van de 6C, de sportwagen met zescilindermotor waarover al jaren wordt gesproken. “Alfa 6C bevestigd”, zo begint de uitgebreide post op social media. 

De tuner, gespecialiseerd in het Italiaanse merk, stelt verder dat we mogelijk al dit jaar of anders volgend jaar het model te zien krijgen op ‘een of andere autoshow’. De productiestart zou gepland zijn voor begin 2020. Pogea schrijft het nieuws over de goedkeuring toe aan een betrouwbare bron uit het Alfa Romeo-management. 

We zijn geen kleuterschool. We zijn nog maar net begonnen.

Aanstaande modellen

De Fiat-Chrysler Groep (FCA) heeft het bericht zelf nog niet bevestigd. Tijdens de autoshow in Detroit vorige week heeft FCA-topman Sergio Marchionne tegen de media wel gehint naar nieuwe Alfa-modellen. Hij noemde het ‘economische zelfmoord’ om niet in Alfa Romeo te blijven investeren. “We zijn geen kleuterschool. We zijn nog maar net begonnen.” 

Momenteel heeft Alfa Romeo de sportwagen 4C (ook als Spider) in het assortiment. Tussen 2007 en 2010 bouwde het merk de supersportwagen 8C Competizione (Spider). Sinds de vernieuwing van het merk in 2015 richt Alfa Romeo zich steeds meer op sportieve modellen, hoewel ook SUV’s een vast onderdeel van het gamma worden.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *