Geruchten over Alfa Romeo 4C Spider laaien weer op

De geruchten gaan al langer: van de aankomende Alfa Romeo 4C verschijnt een Spider. Deze lichtgewicht cabrio gaat terug naar de roots van de Spider.

De laatste Alfa Romeo Spider – die vorig jaar uit productie ging – werd geroemd vanwege z’n fraaie voorkomen maar staat mijlenver verwijderd van de Spiders van weleer. In de jaren ’60 bouwde Alfa Romeo lichtgewicht Spiders en de open variant van de 4C moet die roots weer opzoeken.

Het Britse magazine AutoExpress meldt dat Alfa Romeo werkt aan een 4C Spider. Dit in tegenstelling tot eerdere berichten. Zustermerk Abarth zou een eigen roadster ontwikkelen op basis van de 4C. Het lijkt er echter op dat Alfa Romeo deze auto zelf op de markt wil brengen.

In het productplan van Alfa Romeo staat voor 2014 een nieuwe Spider ingepland. Of deze auto op de 4C is gebaseerd meldt Alfa Romeo niet. Het zou ook kunnen dat er uiteindelijk twee Spiders op de markt komen. Als de 4C Spider komt dan zal ‘ie ‘minder dan 1.000 kg’ wegen, en dat is bijna 500 kilo minder dan de laatste Spider, die gebaseerd is op de Brera.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *