Ferrari gaat Alfa Romeo helpen met ontwikkeling motoren

Ferrari gaat Alfa Romeo helpen bij de ontwikkeling van nieuwe motoren. “De motoren moeten het waard zijn om een Alfa Romeo-badge te dragen.”

Op het echte nieuws van Alfa Romeo moeten we nog even wachten maar achter de schermen wordt hard gewerkt aan nieuwe modellen van het sportieve Italiaanse merk. Fiat-topman Sergio Marchionne heeft in een conference call met journalisten – opgetekend door Automotive News – gezegd dat engineers van Ferrari samen met die van Alfa Romeo nieuwe motoren voor Alfa gaan ontwikkelen. Binnen een maand zal Alfa Romeo deze interne samenwerking officieel aankondigen.

Volgens Marchionne moeten de nieuwe motoren ‘het waard zijn om een Alfa Romeo-badge te dragen’. De topman zegt dat het ontwikkelen van Alfa-waardige motoren een van de grootste uitdagingen is bij de revival van het merk. Ferrari doet voor Maserati overigens soortgelijk werk, de nieuwe motoren van de Quattroporte worden zelfs bij Ferrari gebouwd.

De eerste nieuwe Alfa Romeo-motor is de turbokrachtbron die in de 4C sportcoupé komt te liggen. Dit blok heeft een cilinderinhoud van 1,8 liter en zal zo’n 250 pk produceren. De 4C komt eind dit jaar op de markt in gelimiteerde oplage. Voor Europa staan duizend stuks per jaar gereserveerd.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *