En zo ziet de Alfa Romeo 4C er van binnen uit

Alfa Romeo heeft meer afbeeldingen van de 4C vrijgegeven. Ook is bekend hoeveel vermogen de auto krijgt.

Alfa Romeo maakt zich op voor de wereldpremière van de 4C op de autosalon van Genève volgende week. In aanvulling op de foto’s die Alfa Romeo eerder vrijgaf krijgen we nu wat nieuwe plaatjes, waaronder een van het interieur.

Het futuristische dashboard met zwevende middentunnel uit de conceptcar heeft het niet gehaald maar sportief is het interieur van de 4C zeker. We zien fraaie kuipstoelen, de bekende ronde ventilatie-openingen, een dik sportstuur met daarachter schakelflippers en veel koolstofvezel.

240 pk

Volgens De Telegraaf is het vermogen van de 1.8 turbomotor 240 pk, 5 pk meer dan het in de basis gelijke blok levert in de Giulietta QV. Belangrijk verschil is dat de 4C aanzienlijk minder gewicht hoeft mee te slepen. Alfa sprak eerder al van gewicht/vermogen-verhouding van 4 kg per pk. Dat zou betekenen dat de 4C slechts 960 kg weegt.

Op de autosalon van Genève hopen we te horen welke prestaties er bij deze veelbelovende cijfers horen. De auto komt in de tweede helft van 2013 op de markt, voor een prijs die zo rond 50.000 euro ligt.     

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *