Eerste stukjes informatie Alfa Romeo SUV

Al 12 jaar wordt er gesproken over een SUV van Alfa Romeo. Volgend jaar is het eindelijk zover. De eerste concrete informatie komt nu naar buiten.

De eerste SUV van Alfa Romeo komt eind 2016, begin 2017 op de markt. Concreter dan dit is de planning voor Alfa’s SUV nog niet eerder geweest. Reid Bigland, baas van Alfa Romeo in Noord-Amerika, noemt in Car and Driver niet alleen introductiedata maar verklapt ook alvast enkele details van het nieuwe model.

De auto wordt iets groter dan de BMW X3 en daarmee hebben we ook meteen de belangrijkste concurrent te pakken. Verschillende dealers hebben de Alfa SUV tijdens een geheime presentatie al mogen bewonderen. Volgens Bigland heeft de auto een ‘beeldschoon, Italiaans ontwerp’. Het is aannemelijk dat het model diverse gelijkenissen vertoont met de Giulia. Met die auto deelt hij in ieder geval het achterwiel aangedreven platform en de motoren.

De SUV is vooral gericht op wegprestaties. Het merk wil dat de SUV de beste acceleratiecijfers en rondetijden op het circuit neerzet van al zijn concurrenten. Alfa Romeo is op dit moment bezig met het finetunen en optimaliseren van de techniek om dat te bereiken. 

De naam van het model is nog niet bekend.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *