Dít is de Alfa Romeo Stelvio zonder Quadrifoglio-aankleding [update]

Benieuwd hoe de nieuwe Alfa Romeo Stelvio zonder de sportieve Quadrifoglio-opsmuk eruitziet? Dit is je dag, Alfa geeft de eerste foto’s vrij van de reguliere uitvoering.

Alfa Romeo onthulde op de autoshow van Los Angeles eind vorig jaar de Stelvio, de eerste SUV van het merk. De nieuwe traditie van het merk schrijft voor dat eerst de sportieve Quadrifoglio-uitvoering wordt getoond, in het geval van de Stelvio met 510 pk sterke V6-motor. Later pas toont het merk de huis-tuin-en-keuken-uitvoeringen, die van de Stelvio zien we vandaag voor het eerst.

Alfa Romeo neemt vanaf nu ook orders aan. Het merk start met de First Edition, die is uitgerust met een 280 pk sterke 2.0 benzinemotor, waarmee de Stelvio in slechts 5,7 seconden van 0 naar 100 km/u accelereert. De motor is gekoppeld aan een achttraps automaat en drijft vier wielen aan. Het Q4-systeem stuurt in normale omstandigheden al het koppel naar de achterwielen, maar kan als de situatie daarom vraagt maximaal 50 procent van de krachten naar voren brengen. Later volgen er meer motoren, waaronder ook diesels.

De Stelvio First Edition is uitgerust met onder andere 20 inch lichtmetalen wielen, gekleurde remklauwen, bi-xenonverlichting, privacy glass, instapverlichting, lederen bekleding, elektrisch verstelbare stoelen en een infomediasysteem met 8,8 inch beeldscherm. De prijs van de rij uitgeruste First Edition bedraagt 68.450 euro. De importeur kan ons ook al een indicatieve vanafprijs geven, die is ‘minder dan 55.000 euro’.

De Stelvio komt in het voorjaar naar Nederland. 

Update 15.15 uur: prijzen toegevoegd

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *