‘Compacte coupé Alfa Romeo komt in 2012’

In 2012 komt Alfa Romeo met een lichtgewicht coupé op de markt. Als alles goed gaat kunnen we op de autosalon van Genève in maart alvast een voorproefje zien.

Alfa Romeo onthult op de autosalon van Genève in maart waarschijnlijk een conceptcar als voorbode voor een compacte coupé. Dit model, dat in de wandelgangen 4C GTA wordt genoemd, is de spirituele opvolger van de Duetto Spider die begin jaren ’90 uit het assortiment verdween. Het is nog niet helemaal zeker of de conceptcar op tijd klaar zal zijn voor Genève.

Automotive News meldt op basis van goed ingelichte bronnen dat de conceptcar in 2012 productierijp is. De auto zal in Italië worden gebouwd en krijgt achterwielaandrijving en een middenmotor. Die motor zal de bekende 1.8 TBi zijn maar dan met een vermogen van 250 pk.

Het ontwerp is in het eigen Centro Stile van Alfa Romeo tot stand gekomen en niet bij designhuis Pininfarina, dat vorig jaar op de autosalon van Genève al een schot voor de boeg gaf met de afgebeelde 2uettottanta conceptcar. Alfa Romeo roept voor de ontwikkeling de hulp in van raceautospecialist Dallara, dat onder andere een koolstofvezel cockpit heeft ontwikkeld voor de conceptcar.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *