Bij voorbaat uitverkocht: Alfa Romeo 8C Spider

Alfa Romeo komt naar de Autosalon van Genève met de definitieve productieversie van de 8C Competizione Spider. De exclusieveling gaat nog dit jaar in productie in dezelfde oplage als zijn gesloten broer.

Dat betekent dat er slechts 500 exemplaren van de band rollen en daarmee is de Spider nu al zo goed als uitverkocht. De liefhebbers die namelijk bij de dichte 8C Competizione teleurgesteld moesten worden krijgen nu voorrang bij de verdeling.

Uiteraard krijgt de cabrio de bekende 4.7 V8 met 450 pk en een koppel van 470 Nm die de achterwielen aandrijft. Over de prestaties geeft Alfa nog geen gegevens vrij, maar reken er maar op dat die heel dicht in de buurt van de dichte variant komen te liggen.

De Spider-versie werd in 2006 al voorgesteld als concept op het concours Villa d’Este, aan het Comomeer in Italië. Toen was de komst van de Spider nog onzeker, maar in april van dat jaar gaven de Italianen het ja-woord. Nu, twee jaar later, maken we eindelijk kennis met de productieversie, die nauwelijks afwijkt van de concept.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *