Bertone geeft hint naar nieuwe coupé Alfa Romeo

Bertone geeft de eerste schets vrij van een conceptcar voor Alfa Romeo. Het is een van de drie Alfa Romeo-studiemodellen die op de autosalon van Genève in maart staat.

Bertone geeft voorafgaand aan de autosalon van Genève in maart alvast de eerste schets vrij van een conceptmodel dat de Italianen in de Zwitserse stad laten zien. Het vorig jaar doorgestarte designbureau wil niet veel meer kwijt dan het gegeven dat de coupé is gebaseerd op de 8C Competizione.

Uit de schets kunnen we nog niet veel opmaken. Het achterwielaangedreven platform met V8 biedt meer dan genoeg ruimte voor een fraaie ontwerpstudie. De laatste creatie van Bertone was de spectaculaire Mantide, op basis van de Corvette.

Naast Bertone laten ook designhuizen Pininfarina en Giugiaro een Alfa-concept zien in Genève. Pininfarina tekent een cabrio, waarvan we vorige week al de eerste schets lieten zien. Giugiaro tekent een sedan die een hint geeft naar hoe de opvolger van de 159 eruit zou kunnen zien. De drie studiemodellen zijn eregasten op het verjaardagsfeestje van Alfa Romeo. Het Italiaanse merk bestaat in 2010 precies honderd jaar.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *