Begin 2018 eerste plug-in hybride Alfa Romeo

Alfa Romeo komt begin 2018 met een plug-in hybridemodel op de markt. De auto zal een krachtige aandrijflijn hebben, waarbij prestaties net zo belangrijk zijn als een laag verbruik.

Alfa Romeo komt begin 2018 met zijn eerste plug-in hybride op de markt. Dat heeft CEO Herald Wester gezegd tegen Automotive News. De ontwikkeling van de techniek is inmiddels gestart.

De plug-in-modellen van Alfa Romeo krijgen een krachtige aandrijflijn, waarbij prestaties minstens net zo belangrijk zijn als een laag brandstofverbruik. Alfa Romeo zal een benzinemotor als basis gebruiken, zodat de plug-inversies ook in de Verenigde Staten verkocht kunnen worden.

De grootste uitdaging is om het gewicht van de hybride-uitvoering laag te houden. Alfa Romeo heeft gewichtsbesparing namelijk als een van de speerpunten opgenomen in zijn toekomstplan. Welk model de techniek als eerste krijgt is officieel nog niet bekend, maar zeer waarschijnlijk zal dat de SUV zijn die Alfa Romeo volgend jaar onthult. Ook de Giulia (foto) zal op termijn een ‘stekkeruitvoering’ krijgen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *