Autopilot voor Alfa Romeo Giulia

Alfa Romeo ontwikkelt een ‘Autopilot’ waarmee de Giulia semi-autonoom kan rijden. ‘Juist voor een echte rijdersauto’ vindt het merk zelfrijdende eigenschappen belangrijk.

Harald Wester, topman bij Alfa Romeo, bevestigt in het Britse magazine Autocar dat de Giulia wordt voorzien van zelfrijdende technologie. Vooralsnog gaat het om semi-autonome functies vergelijkbaar met die van de Autopilot in de Tesla Model S. Denk daarbij aan een slimme cruise control en een rijbaanwisselfunctie. 

Voor sommigen mag dit als verrassing komen. Tot op heden heeft Alfa Romeo weinig assistentiesystemen ontwikkeld. Daarnaast wordt nogal eens gedacht dat autonoom rijden niet past bij rijdersauto’s zoals die van het Italiaanse merk. “Ik denk dat het tegengestelde waar is”, reageert Wester. 

Autonoom rijden zou niet passen bij het rijdersmerk Alfa Romeo? Ik denk het tegengestelde

Hij vertelt dat de Autopilot in de Giulia vooral ter vervanging dient van de energieslurpende handelingen als filerijden. “Ik ben er absoluut van overtuigd dat, zodra zelfrijdende auto’s eenmaal normaal zijn, mensen het rijden op een weg vrij van verkeer zullen waarderen en weer plezier krijgen om [zelf] in hun auto te rijden.” Besteed je tijd aan leuke dingen, bedoelt Wester maar te zeggen.

Dat de Giulia gekozen is als eerste model is logisch volgens de topman: de sedan is de (financiële en technische) ’testcase’ voor het nieuwe Alfa Romeo. Er is inmiddels meer dan een miljard euro geïnvesteerd in de nieuwe architectuur – waarvan in de nabije toekomst nieuwe modellen worden afgeleid – en het merk is van plan ‘nog veel meer miljarden’ in het vervolg te steken. 

Overigens heeft Alfa Romeo vandaag ook de collectie Mopar-artikelen voor de Giulia gepresenteerd. De meer dan tachtig accessoires om de Giulia te personaliseren (enkele voorbeelden zie je op bijgaande foto’s) kun je bij de Alfa-dealers bestellen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *