Alfa Spider is Cabrio van het Jaar

De Alfa Spider is gekozen tot ‘Cabrio van het Jaar 2006’. Op de Salon van Genève, waar de nieuwe cabriolet zijn werelddebuut maakte, nam Alfa-directeur Antonio Baravalle de prijs in ontvangst.

“Het is een belangrijke prijs, omdat het een erkenning is voor ons streven om toonaangevend te blijven in het cabriosegment”, aldus Baravalle. “Cabriolets zijn altijd belangrijk geweest voor Alfa Romeo. De klassieke modellen behoren tot de meest begeerde auto’s ooit gebouwd: van de Giulietta Spider uit de jaren vijftig via de Duetto van de jaren zeventig tot de Spider van de jaren negentig.”

De nieuwe Spider zet deze lijn moeiteloos voort. De ruime tweezitter is voorzien van hoogwaardige materialen en voorzieningen, zoals bi-zone airconditioning, radiobediening op het stuurwiel, VDC en Cruise Control (afhankelijk van het uitrustingsniveau). De nieuwe Spider is leverbaar in twee uitvoeringen met twee JTS benzinemotoren (een 2,2 liter met 185 pk en een 3,2 liter met 260 pk) en twee transmissies (een handgeschakelde zesbak voor beide motoren en een optionele automaat voor de 3.2).

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *