Alfa Romeo: wél nieuwe Spider, niet in samenwerking met Mazda

Alfa Romeo gaat de nieuwe Spider zelf ontwikkelen. De samenwerking met Mazda is daarom stopgezet.

Ruim een jaar geleden leek het allemaal in kannen en kruiken: Alfa Romeo en Mazda zouden samen een nieuwe roadster gaan ontwikkelen, de nieuwe Spider en MX-5. Enkele weken geleden liet de topman van moederbedrijf Fiat, Sergio Marchionne, al doorschemeren dat de auto die het Italiaanse bedrijf ontwikkelt met Mazda geen Alfa Romeo hoeft te zijn. En nu meldt het Duitse tijdschrift Autobild dat Alfa Romeo de nieuwe Spider zelf gaat ontwikkelen.

De auto komt dan op het nieuwe achterwielaangedreven platform van Alfa Romeo te staan. Dit platform draagt de codenaam Giorgio en is zeer flexibel en lichtgewicht. Deze bodemplaat is geschikt voor achterwiel- en vierwielaandrijving en vormt straks de basis van vele nieuwe Alfa Romeo’s – en later ook Dodge- en Chrysler-modellen voor de Verenigde Staten. Meer hierover maakt Fiat begin volgende maand bekend, dan onthult het bedrijf zijn toekomstplannen.

Wellicht wordt dan ook duidelijk welke auto er dan wél voorkomt uit de samenwerking met Mazda. Waarschijnlijk een nieuwe ‘Barchetta’ van Fiat of een op zichzelf staand model van Abarth. 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *