Alfa Romeo stelt comeback Amerika uit

Het was te verwachten: de terugkeer van Alfa Romeo op de Amerikaanse markt laat nog even op zich wachten. Behalve organisatorische drempels zijn ook de huidige economische vooruitzichten reden van uitstel.

Alfa Romeo wilde in 2009 terugkeren op de Amerikaanse markt maar dat wordt nu uitgesteld tot 2011. Moederbedrijf Fiat maakte dit gisteren bekend bij de presentatie van de derdekwartaalcijfers. Als reden wordt de algehele afname van de autoverkoop genoemd maar ook organisatorische problemen spelen een rol.

De Alfa Romeo 8C zal gewoon aan de uitgelote Amerikaanse klanten worden uitgeleverd, via het Maserati verkoopkanaal. Alfa gaat pas in 2011 ‘gewone’ modellen voeren, zoals de opvolger van 147 en 159 en een SUV op basis van die eerste. Het merk wil uiteindelijk 20.000 auto’s aan de andere kant van de plas produceren en verkopen.

Op dit moment zijn de Italianen bezig met het vinden van een geschikte productielocatie, in 2012 moeten er daadwerkelijk auto’s geproduceerd worden in Amerika. Alfa Romeo legt de focus de komende jaren eerst op de huidige markten. Van de Mito werden in een maand tijd al 10.000 exemplaren verkocht, een belangrijke opsteker voor het merk dat de afgelopen maanden te maken had met teruglopende verkoopcijfers.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *