Alfa Romeo plant comeback Giulia

Alfa Romeo wil de Giulia nieuw leven inblazen. Het model maakt onderdeel uit van een complete lijn achterwielaangedreven modellen, die het merk de komende jaren wil introduceren. Dat meldt het Italiaanse tijdschrift Quattroruote.

Het eerste model uit de nieuwe reeks zal de opvolger van de 147 worden. Vooralsnog gaat deze auto nog als 149 door het leven, maar Alfa heeft al aangekondigd dat dit zeker niet de definitieve typeaanduiding zal worden. Het Italiaanse merk neemt afscheid van de getallen om aan te geven dat er echt een nieuwe periode is aangebroken.

De opvolger van de Alfa 159, die we over twee jaar al mogen verwachten, krijgt waarschijnlijk de befaamde naam Giulia. In de jaren zestig maakte Alfa furore met deze sportieve sedan. Beide nieuwe modellen krijgen een GTA-versie. Met een drievoudige turbo wil Alfa de M-serie van BMW onder vuur nemen.

Daarmee houden de mogelijkheden met het nieuwe platform nog niet op. Alfa denkt ook aan een cross-over in de stijl van de BMW X3 en Mercedes-Benz GLK, een nieuwe GT en mogelijk zelfs een nieuwe Duetto, waarmee de originele Spider eindelijk een waardig opvolger zou krijgen. Ook een 169-model ligt in de lijn der verwachtingen. Met de nieuwe reeks achterwielaangedreven modellen vergaart Alfa zich een sterkere positie om terug te keren naar de Verenigde Staten, waar sportief en voorwielaangredreven zelden in één zin worden gebruikt.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *