Alfa Romeo Pandion Concept: Bertone’s koningsauto

De officiële foto’s van de conceptcar Alfa Romeo Pandion zijn gelekt en via het internet verspreid. We zien dat het Italiaanse designhuis Bertone een transparant ontwerp heeft neergezet à la BMW Vision EfficientDynamics.

De agressieve grille, in een V-vorm die aan de bovenzijde uitloopt tot een horizontale lijn, was al bekend van de schets die Bertone begin deze maand vrijgaf. Nu zijn meerdere officiële foto’s gelekt van de conceptcar die Pandion heet. Een koningsauto dus, voor wie bekend is met de Griekse mythologie.

Maar Pandion verwijst ook naar de roofvogel visarend (van het geslacht Pandionidae). Diens omgekrulde snavel en het agressieve uiterlijk tijdens een aanval is met enig inbeeldingsvermogen ook terug te zien in de conceptcar. Als designconcept zou de Pandion best richting kunnen geven aan de sportieve automodellen van de samen te smelten merken van Fiat en Chrysler.

De Alfa Romeo Pandion Concept is door het Italiaanse designhuis Bertone ontworpen ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het merk Alfa Romeo. Het studiemodel is gebaseerd op de 8C Competizione. Ook Italdesign (bekend als Giugiaru) en Pininfarina komen met een Alfa conceptcar. De drie worden tentoongesteld op de Autosalon van Genève, begin maart. Dan worden ook de details van de eenmalige concepts verwacht.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *