Alfa Romeo MiTo GTA komt eerder dan verwacht

Dat er een snelle GTA-versie van de MiTo zou komen wisten we al maar hij komt mogelijk eerder dan verwacht. Engelse media zeggen dat de ‘hot hatch’ in maart op de Autosalon van Genève wordt voorgesteld.

De Alfa Romeo MiTo GTA is de eigenlijke opvolger van de 147 GTA, die maar een paar jaar leverbaar is geweest. Het Italiaanse merk zet bij de nieuwe GTA in op gewichtsbesparing door het gebruik van materialen als koolstofvezel en aluminium.

Onder de motorkap komt een 1.8 turbo te liggen, die 230 pk ophoest. Het is een volledig nieuwe krachtbron, die binnenkort debuteert in de Lancia Delta maar dan met 200 pk. Het Q2 limited slip-differentieel, dat standaard is op alle Mito’s, zorgt ervoor dat het vermogen op een knappe manier het asfalt bereikt.

Uiterlijk kunnen we het nodige vuurwerk verwachten. De MiTo ziet er van zichzelf al redelijk sportief uit maar de GTA doet er nog een paar scheppen bovenop. Dikke bumpers, flinke uitlaatpijpen en grote wielen bepalen het uiterlijk van de kleine, snelle Alfa. We kunnen niet wachten…

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *