Alfa Romeo Mito GTA Concept te zien in Genève

We hoeven niet lang meer te wachten op de snelle versie van de Alfa Romeo Mito. De Mito GTA zal binnen twee weken als concept te zien zijn op de Autosalon van Genève. Als zoethoudertje geeft het merk alvast twee schetsen vrij van de motor die in de auto komt te liggen.

Juni vorig jaar kreeg Autokopen.nl van de Alfa Romeo-importeur te horen dat er een GTA-versie is de maak was van de toen nieuwe Alfa Mito. Deze staat over twee weken in conceptvorm op de jaarlijkse autoshow in Genève. De uiteindelijke productieversie zal nauwelijks meer afwijken van de Mito GTA Concept. We hopen het topmodel dan ook nog dit jaar te kunnen begroeten in de showroom.

Alfa Romeo heeft twee schetsen vrijgegeven. Het zijn nu eens geen schetsen van de auto zelf maar van de motor die erin komt te liggen. Dat wordt een direct ingespoten turbo 1.8 met vier cilinders. Er wordt behoorlijk wat vermogen uit de motor geperst: 230 pk en een 350 Nm koppel bij 1.750 tpm.

De GTA krijgt de titel ‘allegerita’ wat zoveel betekent als ‘lichter gemaakt’. Het verwijst naar de lichtgewicht materialen zoals aluminium en koolstofvezel die in de Alfa Romeo Mito GTA zijn verwerkt. Het lichte gewicht en de krachtige 1.8-motor moeten de Mito GTA dezelfde sprinttijden bezorgen als de Alfa 8C Competizione. Reken op zo’n 4,5 seconden voor de 0-100 km/u sprint.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *